Vakantiegevoel

Heb je een fijne zomer gehad, genoten van het mooie weer, rust en weinig verplichtingen?

Wil je weten hoe je je vakantiegevoel langer kan vasthouden? Ga dan aan de slag met onderstaande tips.

1. Laatste dag
Wat onthoud jij van je vakantie? Vaak zijn dat de meest positieve en negatieve momenten, én de laatste dag. Zorg daarom voor een heerlijke laatste dag. Vaak wordt deze dag besteed aan inpakken en opruimen en is de vakantie eigenlijk al voorbij. De stap naar de dagelijkse beslommeringen is al genomen. Doe het dit jaar eens anders: Pak een dag van tevoren je koffer in en ruim de boel op. Daarna heb je volop de tijd om ook de laatste dag te genieten: ga wat leuks doen, een bijzondere activiteit en/ of een etentje.

2. Out-of-office
Stel je out-of-office agent een dag langer in. Dan heb je je eerste werkdag gelegenheid om je mailbox te checken en bij te praten met collega’s over je vakantie.

3. Avonden
Wellicht heb je na je vakantie zin om er weer met volle kracht tegenaan te gaan. Er ligt vast werk te wachten. Houd echter de eerste dagen de avonden vrij. Ga niet overwerken, begin rustig.

4. Fotoboek
Behoud je vakantiegevoel door een fotoboek te maken: een leuke bezigheid, waardoor je herinneringen nog eens beleeft. Bovendien kan je je fotoboek nog eens doorbladeren en delen met anderen.

5. Woensdag 
Start na je vakantie met een korte werkweek. Begin daarom op woensdag, dan is het weer snel weekend, waardoor je het vakantiegevoel wat langer kan vasthouden.

6. Anders
Tijdens de vakantie doorbreek je je dagelijkse routine. Je doet nieuwe indrukken op, bent meer buiten en slaapt langer. Doe thuis dingen ook eens anders: maak wat vaker een wandeling of een uitstapje in je omgeving, ga lekker uit eten of start een nieuwe hobby.