Toelichting Talenten Motivatie Analyse (TMA)

TMA professional

José Wielaard Loopbaancoaching & Training is gecertificeerd om te werken met de Talenten Motivatie Analyse (TMA). Een instrument dat met name geschikt is voor het onderzoeken van de mate van ontwikkelbaarheid van talenten tot competenties. De TMA is bij uitstek geschikt als ‘quick start’ bij loopbaan- en studiekeuzebegeleiding.

De TMA is een wetenschappelijk gevalideerde online vragenlijst (e-assessment) om drijfveren, talenten en competenties in kaart te brengen. Er worden telkens twee stellingen aangeboden. De kandidaat wordt gevraagd om een keuze te maken die het beste past. Er zijn geen foute antwoorden mogelijk.

De analyse is gebaseerd op de behoeftetheorie van Henry A. Murray. Volgens Murray ligt de bevrediging van behoeften aan de basis van het menselijk gedrag. Iedereen heeft bepaalde behoeften die voor een deel onbewust zijn. Behoeften zorgen voor een bepaalde spanning bij een mens, die tot gedrag leidt om deze behoeften te bevredigen.

De TMA brengt het persoonlijkheidsprofiel van de kandidaat in beeld. Drijfveren zijn de bouwstenen van de persoonlijkheid van mensen. Kennis over persoonlijke drijfveren geeft inzicht in de mate waarin talenten ontwikkelbaar zijn. U krijgt handvatten voor verdere ontwikkeling, inzicht in welk werk of welke opleiding het beste bij u past. Werkzaamheden die bij uw persoonlijke drijfveren en talenten aansluiten, worden vaak als motiverend ervaren.

Behalve voor de TMA is José Wielaard Loopbaancoaching & Training ook gecertificeerd voor Insights Discovery. Een instrument om inzicht te krijgen in communicatiestijlen zowel van uzelf als van anderen. U krijgt handvatten om communicatie effectiever en soepeler te laten verlopen. Insights Discovery is met name geschikt voor het gebruik in groepen, teams, en kan afhankelijk van de vraag ook ingezet worden tijdens individuele trajecten.

Interesse: Vraag naar de mogelijkheden via de contactpagina, mail naar coaching@josewielaard.nl of bel direct 06 42 46 57 45.