Me-time, neem tijd voor jezelf!

me-timeKijk jij uit naar één of enkele weken vrij, of ben je er wel héél erg aan toe?

Hoe komt het toch dat we onze vakantie plannen als broodnodige tijd voor ontspanning: dan moet ‘het’ gebeuren.

Pauze, afstand nemen van ons werk tijdens een werkdag, momenten van werkelijke ontspanning op een vrije dag, nemen we niet zo snel.

Regelmatig spreek ik klanten met een overvolle agenda. Een agenda vol met werk- en huishoudelijke taken. Voor ‘me-time’ wordt weinig tijd gemaakt. Ook mensen, door omstandigheden zonder werk, nemen onvoldoende tijd voor ontspanning.

We weten allemaal dat het belangrijk is om afstand te nemen, energie op te doen, maar er komt steeds iets tussen. Alles en iedereen is belangrijk. Soms gaan we door tot we echt ‘op’ zijn. Oververmoeid. Grieperig in het weekend of tijdens de eerste dagen van de vakantie.

Ik adviseer mijn klanten dagelijks vrije tijd, ‘me-time’, in te plannen. Gedurende het hele jaar. Met name in drukke periodes. Wat vind jij leuk om te doen, waar krijg je energie van? Zet deze activiteiten in je agenda en ga het doen. Ook als voelt dat je geen tijd hebt. Vul op tijd je energietekort aan.

Herken je dat je ‘zomaar’ een fantastische ingeving hebt. Totaal onverwacht, over zaken waar je helemaal niet aan dacht.
Dat doet ‘me-time’ met ons brein: Energie op doen, afstand nemen en hup daar is een geniale oplossing voor een probleem waar je al dagenlang over piekerde.

In mei van dit jaar was ik in Jordanië. Een prachtig land, wat een ervaring. Ik was daar ook in de woestijn, ‘Wadi Rum’.
Ik houd van de woestijn; nergens is het licht zo mooi. De rust, de ruimte en natuurlijk de kamelen, die bagage of een toerist van A naar B brengen.

Tien dagen ‘me-time’: Ik heb energie opgedaan, afstand genomen van mijn werk en dagelijkse bezigheden. Dat was zo waardevol: ik bedacht zulke goede ideeën voor teamtrainingen en workshops ter aanvulling op individuele coaching.

Dagelijks wandel ik tussen de middag een uur met mijn hond. ‘Me-time’: even afstand nemen om vervolgens met energie verder te werken.

Fijne vakantie!