LinkedIn tips voor studenten

Als student beschik je over weinig tot geen relevante werkervaring. Hoe zorg je ervoor dat je jezelf toch in de kijker speelt van mogelijke interessante werkgevers? Het werven van kandidaten voor startersfuncties en traineeships gebeurt tegenwoordig online. Zorg er dus voor dat je daar te vinden bent. Een LinkedIn-profiel is zo gemaakt. Een paar praktische tips om juist daar je online identiteit als toekomstig werknemer te versterken.

1. Begin vandaag
Grootste valkuil van het bouwen van je online identiteit is pas starten als je het nodig hebt. In dit geval, als je bul op zak hebt. Wacht daar niet op en begin vandaag! Vermeld welke studie én afstudeerrichting je volgt, wat je scriptie-onderwerp is én wanneer je verwacht af te studeren.

2. Bijbaantjes zijn goed, relevante bijbanen beter
Met als hoogtepunt, het starten van een eigen bedrijf. Recruiters zijn dol op mensen die veel bijbaantjes hebben gehad. Ook stages vallen hieronder. Heb je ergens lang gewerkt en ben je intern gegroeid, dan getuigt dat van uithoudingsvermogen. Heb je ook nog relevante bijbaantjes gehad, heb je als communicatiestudent bijvoorbeeld het social media kanaal van de lokale groenteboer bijgehouden, dan onderscheidt dat je helemaal van de rest. Vermeld dit op je LinkedIn-profiel.

3. Doe vrijwilligers-, commissie- of bestuurswerk
Al is het in de festiviteitencommissie. Dit laat zien dat je beschikt over een groot organisatorisch vermogen en zegt ook wat over je persoonlijkheid. Een keurig bijbaantje in de supermarkt is niet onderscheidend genoeg. Beschrijf je werkzaamheden aan de hand van concrete doelstellingen en behaalde resultaten.

4. Krijg endorsements
Heb jij het bedrijf waar je stage liep enorm geholpen? Vraag dan om een aanbeveling op LinkedIn. Aanbevelingen zeggen een werkgever veel over jou als toekomstige werknemer.

5. Start je profiel met een elevator pitch
Start je LinkedIn-profiel met een pakkende titel, professionele foto en een persoonlijke introductie over wie je bent, wat je doet en wat je wil. Profielen zonder foto worden slechter gevonden door recruiters en door aan te geven wat je wil, vergroot je de kans dat je gevonden wordt door relevante werkgevers.

6. Noem cijfers
Eindcijfers, percentages, scores, beoordelingen… Als ze goed zijn, noem ze op je LinkedIn-profiel. Daarmee kan je je onderscheiden van de rest. Noem het ook als je bijvoorbeeld 5 talen vloeiend spreekt.

7. Benoem digital skills
Op LinkedIn is het heel gemakkelijk om aan te geven over welke vaardigheden en kwaliteiten je beschikt. Vooral digitale vaardigheden tellen. Bouw een website of beheer een online community. Zorg dat je op digitaal vlak iets voorop loopt. Door de rappe ontwikkelingen op dit vlak loop je al snel enorm voor op de rest.

8. Bouw een portfolio op
LinkedIn biedt tegenwoordig de mogelijkheid om je eigen content op je profiel te plaatsen. Denk aan foto’s, video’s, presentaties, artikelen en blogs. Laat zien waar je passie ligt en waar je talent.

9. Check, check, dubbelcheck
Tot slot, check je contactgegevens. Het komt meer dan eens voor dat een telefoonnummer dat vermeld wordt op het LinkedIn-profiel niet meer in gebruik is. En zorg voor een professional emailadres. Het gebeurt echt: mail niet vanuit bunny66@hotmail.com.

Opgesteld in samenwerking met Floor Nobels, online recruiter.

Bron: http://www.cosmopolitan.nl/Lifestyle/LinkedIn-tips-voor-studenten