↑ Terug naar Face to Face Coaching

Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding voor het vergroten van uw persoonlijke effectiviteit en meer plezier in uw werk.

 

Vraag: ‘Wat wil ik, wat kan ik en wat zijn mijn mogelijkheden?’ De bron voor het ontstaan van deze vragen kan heel verschillend zijn, bijvoorbeeld:

  • dreigende werkeloosheid of arbeidsongeschiktheid
  • een (chronische) ziekte waardoor u verwacht minder kans te hebben op de arbeidsmarkt
  • altijd gezorgd voor kinderen, man, vrouw of ouders
  • er is een reorganisatie op komst binnen het bedrijf waar u werkt
  • uw leeftijd gaat een rol spelen
  • u voelt veel verantwoordelijkheden en hebt hierdoor het overzicht niet meer
  • een curriculum vitae dat niet optimaal lijkt

Resultaat: Loopbaanbegeleiding geeft inzicht in uw kwaliteiten en wensen ten aanzien van werk. Na afronding van de loopbaanbegeleiding weet u wat uw kwaliteiten zijn en hoe u deze optimaal kunt inzetten in uw huidige werk of in welke richting u nieuw werk wilt vinden. Ter afronding schrijft u een actieplan, waarmee u doelen op de korte- en midden lange termijn gaat realiseren.

Doelgroep: Particulieren en werknemers met een werk gerelateerde vraag.

Investering in tijd: Op basis van uw vraag wordt het aantal gesprekken vastgesteld. Gemiddeld 6 tot 8 gesprekken van 1,5 uur eens in de 2 á 3 weken.

Doorlooptijd: 3 tot 6 maanden.

Werkwijze: Tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek worden de vraag en het gewenste resultaat geformuleerd en bespreken we welke aanpak het beste aansluit bij uw wensen en voor u het meest effectief is.
Na wederzijds akkoord en na ondertekening van het voorstel wordt gestart met de loopbaanbegeleiding.
Tijdens de begeleiding wordt gebruik gemaakt van oefeningen, metaforen, spelvormen en stilte. Soms maken we een wandeling en onderzoeken we symbolieken in de natuur. Rust, ruimte en plezier, eigen verantwoordelijkheid en zelfsturend vermogen zijn belangrijke uitgangspunten in de begeleiding.
Thuis-opdrachten vragen ook in de periode tussen de afspraken om investering in tijd en aandacht.

Inhoud: Vanuit het heden en verleden kijken we naar mogelijkheden in de toekomst. Wat heeft u geleerd van ervaringen, zowel zakelijk als privé, en hoe kunnen deze optimaal ingezet worden in uw huidige of nieuwe werk.

Wat zijn uw kwaliteiten en wat heeft u nodig om uw werk nog beter te doen.

Het combineren van drijfveren, wensen en mogelijkheden geeft inzicht in uw functioneren, een doorkijk naar de toekomst in werk.

In de laatste fase van de begeleiding maken we een planning van activiteiten voor de korte- en middellange termijn, zodat u ook in de (nabije) toekomst zelfstandig uw ontwikkeling kan vormgeven.

Interesse: Vraag naar de mogelijkheden via de contactpagina, mail naar coaching@josewielaard.nl of bel direct 06 42 46 57 45.